Stiže nam prvi Artificial Intelligence BattleGround!

Studente 7. i 8. decembra u Naučno-tehnološkom parku očekuje jedan drugačiji hakaton.

natalija sreckovic organizacioni tim aibg belgrade best beograd

Svesni važnosti inovacija i podsticanja studenata na dalje usavršavanje, Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje prvi Artificial Intelligence BattleGround (AIBG) – programersko timsko takmičenje. Cilj ovog takmičenja je da učesnici programirajući svog inteligentnog agenta na osnovu zadate igrice unaprede i testiraju svoje znanje iz oblasti veštačke inteligencije.

“Nakon 20 sati predviđenih za programiranje, uslediće borbe inteligentnih agenata, kroz dva dela takmičenja, grupnog i eliminacionog.”

Takmičenje će okupiti 12 timova studenata prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta Srbije, koji će imati priliku da kroz jedan potpuno novi način pokažu svoje znanje, kreativnost i timski duh. Nakon 20 sati predviđenih za programiranje, uslediće borbe inteligentnih agenata, kroz dva dela takmičenja, grupnog i eliminacionog, dok se na kraju ne dobiju pobednici takmičenja. Za osvojena prva tri mesta obezbeđene su vredne novčane nagrade.

Prvi AIBG će biti održan 7. i 8. decembra u Naučno-tehnološkom parku. Zainteresovani studenti se mogu prijaviti putem forme koja će biti otvorena na sajtu od 5. novembra 2018. godine sve do kraja meseca.

Više o samom takmičenju možete pročitati na stranici O takmičenju & FAQ.

Podeli vest na društvenim mrežama