Duga noć se završila, dolazi nam još jedna

6. i 7. decembra studenti će ponovo odmeriti snage svojim znanjem iz oblasti veštačke inteligencije

Udruženje studenata tehnike Evrope, poznatije kao BEST Beograd, drugi put po redu sa ponosom organizuje AIBG Belgrade – Artificial Intelligence BattleGround – timsko programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije.

Na inicijativu prošlogodišnjih organizatora, projekat je doveden i u Beograd, uz pomoć svog osnivača, BEST Zagreba. Prethodno izdanje takmičenja se održalo 7. i 8. decembra u Naučno-tehnološkom parku, gde je pobedu odneo tim koji je bio sačinjen od studenata Elektrotehničkog, Matematičkog i Računarskog fakulteta.

Takmičenje su podržale dve kompanije: NCR i Telekom Srbija.

Takmičarski deo projekta podrazumeva izradu inteligentnog agenta (bot-a) na osnovu video igre koji ima zadatak da pobedi protivnika u okršaju 1 na 1. Za samu izradu rešenja timovi imaju na raspolaganju 20 časova, nakon čega slede borbe, i to u dve faze:

  • Eliminaciona faza, gde se formiraju grupe timova koji se takmiče za dalji prolaz, a pobednik grupe, na osnovu kumulativnog uspeha, prelazi u sledeću fazu i to
  • Knock-out fazu takmičenja, gde će se preostali timovi boriti za pobedničko mesto.

Ako si student, gejmer u duši, uvek te je zanimalo kako izgleda obračun veštačke inteligencije koju ćeš stvoriti, rezerviši 6. i 7. decembar. Neka najbolji pobedi!

Više o samom takmičenju možete pročitati na stranici Pravila takmičenja.

Podeli vest na društvenim mrežama