Make IT learn — meetup o mašinskom učenju u Nordeus Hub-u

Raznovrsne primene modernih tehnologija su sve više i više prisutne i njihova praktičnost je revolucionarna.

Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, u saradnji sa Nordeus Hub-om, organizuje meetup posvećen praktičnoj primeni mašinskog učenja. Dotaći ćemo se koncepata veštačke inteligencije (kojom se bavi AIBG), deep learning-a, kao i neuronskih mreža. Posetioci meetup-a će se kroz nekoliko praktičnih primera, koji su mašinsko učenje iskoristili za rešavanje realnih problema, bolje upoznati sa konceptom mašinskog učenja.

Predavači i teme

Marko Antonić, Junior Game Designer u Nordeusu, do ove pozicije došao je nakon dosta uloženog truda u dekonstrukciju, programiranje i igranje video igara, od kojih je bitnija Heroic – Magic Duel, na kojoj radi, još od njene soft-launch faze. Marko će nam približiti kako izgleda primena botova tokom razvoja video igre, i to upravo na primeru razvoja Heroic-a, gde su botovi korišćeni za simulacije borbi za balans, testiranje igre na različitim tržištima, kreiranje tutorijala u igri, i slične potrebe koje gaming timovi imaju prilikom razvoja mobilne PvP igre. 

Vasilije Dolić je diplomirani inženjer elektrotehnike i student master studija Računarske tehnike i informatike na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Već tri godine radi kao inženjer softvera u kompaniji Meter and Control d.o.o. Vasilije će govoriti o Drone Training Simulator-u koji je pobednička aplikacija takmičenja MatHack 2018 na temu “Generisanje trajektorija uz primenu mašinskog učenja”. Cilj ovog simulatora je da na jednostavan način objasni algoritme mašinskog učenja ljudima koji ranije nisu imali kontakta sa temama iz ove oblasti.

Marija Milutinović je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva, student master studija i saradnik u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na modulu Signali i sistemi. Osnovne studije završila je 2019. godine sa temom diplomskog rada Prepoznavanje statičkih simbola znakovnog jezika primenom konvolucionih neuronskih mreža o kom će govoriti na meetup-u – kako se obučava jedan deep learning model u roku od nekoliko minuta za prepoznavanje simbola dvoručne azbuke, simbola latiničnog pisma i simbola cifara kojim se koriste gluvoneme osobe.

Sofija Petrović je student master studija na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na smeru Signali i sistemi. Od početka studija je student-saradnik u Istraživačkoj stanici Petnica i trenutno je na praksi u Institutu Mihajlo Pupin. Sofija će predstaviti kako je uspela da poboljša sistem za image captioning korišćenjem kombinacije konvolucionih i rekurentnih neuronskih mreža.

Prijava

Meetup će se održati 26. novembra u Nordeus Hub-u sa početkom u 19 časova. Zainteresovani se mogu prijaviti za meetup putem forme.

 

 

Podeli vest na društvenim mrežama