Bliži nam se prvi online AIBG Belgrade

Studenti širom Srbije imaće priliku da pokažu svoje znanje na prvom online hakatonu na polju veštačke inteligencije 11. i 12. decembra.

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, poznato kao BEST Beograd, po treći put sa ponosom organizuje Artificial Intelligence BattleGround – AIBG Belgrade, programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije.

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta širom Srbije, koji su takmičarskog duha i žele da pokažu svoje znanje iz programiranja i veštačke inteligencije.

Prethodno izdanje takmičenja je održano 6. i 7. decembra u Nordeus Hub-u, na kome se pobednički tim sastojao od studenata Računarskog fakulteta. Uspehu prošlogodišnjeg takmičenja možemo zahvaliti i kompanijama koje su nas podržale, Adecco i Set++.

Usled trenutne epidemiološke situacije, AIBG Belgrade se ove godine održava online 11. i 12. decembra. Iako se takmičenje ove godine održava u drugačijem obliku, verujemo da prijava neće izostati.

Evo šta je, ovogodišnji glavni organizator, Bogdan Kostić imao da kaže:

Artificial Intelligence BattleGround je intezivno studentsko programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije. S obzirom na nacionalni karakter takmičenja, odvažni, mladi ljudi iz cele Srbije imaju priliku da istupe van svoje zone komfora i zakorače u svet nula i jedinica. Timski duh i istrajnost jesu ključni faktori koji će osigurati takmičarima jedno od prva tri mesta, za koja su obezbeđene vredne novčane nagrade.

Okupi tim i pridruži nam se u još jednoj dugoj noći 11. i 12. decembra.

Prijave su otvorene od 13. novembra do 3. decembra.

Za više informacija o samom takmičenju, poseti stranicu O takmičenju.

Podeli vest na društvenim mrežama