Završio se prvi online AIBG

Na trećem po redu programerskom takmičenju AIBG Belgrade, takmičari iz cele Srbije su imali mogućnost da odmere snage u video igri.

Andjela A

Uspešno se završila još jedna duga noć. Organizacioni tim je ovogodišnjeg AIBG-a je uspeo uprkos svim problemima koje je ova godina donela, da uspešno organizuje online hakaton. Dvanaest timova je u toku noći vredno radilo na rešenju zadatka koji je osmislio koordinator takmičenja sa svojim timom.

Nakon 20 sati napornog rada, u finale su se plasirali samo najbolji. Treće mesto je zauzeo tim RAF Penguins koga čine studenti sa Računarskog fakulteta, drugo mesto je zauzeo tim Blinki Pinki Inki i Klajd koji se sastoji od studenata sa Elektrotehničkog i Matematičkog fakulteta, studenti sa Računarskog fakulteta i prošlogodišnji pobednici, RAF 101, zauzeli su prvo mesto i odneli nagradu u vrednosti od 100.000 RSD.

Borbe botova, kao i svečano otvaranje i zatvaranje projekta, su se odvijali uživo i strimovani su na Facebook stranici i Youtube kanalu naše organizacije, kako bi svi zainteresovani mogli da isprate.

Ovaj projekat ne bi bio moguć bez naših dragih partnera koji su nas podržali i omogućili održavanje prvog online AIBG-a. Kompanije HTEC, VAST, Mad Head Games i Vicert su uvidele značaj ovog takmičenja i pružile pordšku studentima zeljnih znanja.

Pored kompanija, podršku su nam pružili i naši verni robni partneri, OM Made, Domaće kiflice, Kolačić sreće, Flips Cmok, Fun & Fit, Milford, Guarana, InstaGrand, Remix, Tube sokovi i Aqua Viva, bez kojih amosfra na dvadesetočasovnom takmičenju ne bi bila ista.

Veliku zahvalnost dugujemo i Open hub-u, coworking prostoru u samom centru Beograda, što su nam ustupili prostor i omogućili održavanje takmičenja. Takođe, našu zahvalnost imaju i mediji koji su nam pomogli u širenju svesti o ovom sve popularnijem događaju.

Jedino što nam preostaje da kažemo jeste da čestitamo pobednicima, da ostalima poželimo više sreće sledeće godine. Još jedna duga noć se završila, dogodine nam dolazi još jedna!

Podeli vest na društvenim mrežama