Pred nama je AIBG Belgrade 4.0

Bliži nam se još jedna duga noć u kojoj će studenti moći da pokažu svoje znanje na polju programiranja i veštačke inteligencije.

AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade) predstavlja intenzivno studentsko programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije, koje po četvrti put sa ponosom organizuje lokalna grupa  Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd.

AIBG Belgrade će se ove godine održati 10. i 11. decembra u Beogradu* na univerzitetu Metropolitan, dok će prijave za takmičenje biti otvorene u periodu od 3. do 21. novembra.

Ukupno 16 timova od po 3 ili 4 člana imaće 20 časova na raspolaganju da dizajniraju funkcionalnog inteligentnog agenta (bot-a) koji će samostalno igrati video igru koristeći bilo koji programski jezik koji podržava API pozive. Inteligentni agent će se, zatim, boriti protiv agenata suparničkih timova i tako odrediti pobednika takmičenja, kog očekuje nagrada u iznosu od 100.000 RSD.

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta iz cele Srbije, sa ciljem da im pružimo priliku da pokažu svoje znanje i prošire svoje iskustvo u oblastima veštačke inteligencije i programiranja.

Naš ovogodišnji koordinator takmičenja, Branislav Dragićević, zajedno sa svojim timom, takmičarima priprema veoma uzbudljiv i zanimljiv zadatak, i dodaje da su timski duh i istrajnost ključni faktori koji će takmičarima osigurati jedno od prva tri mesta.

Kako je takmičenje proteklo prošle godine, možete pogledati ovde.

Za više informacija o samom takmičenju, posetite stranicu O takmičenju.

Podeli vest na društvenim mrežama