Pred nama je AIBG Belgrade 4.0

Bliži nam se još jedna duga noć u kojoj će studenti moći da pokažu svoje znanje na polju programiranja i veštačke inteligencije.

Mila Simić

AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade) predstavlja intenzivno studentsko programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije, koje po četvrti put sa ponosom organizuje lokalna grupa  Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd.

AIBG Belgrade će se ove godine održati 10. i 11. decembra u Beogradu* na univerzitetu Metropolitan, dok će prijave za takmičenje biti otvorene u periodu od 3. do 21. novembra.

Ukupno 16 timova od po 3 ili 4 člana imaće 20 časova na raspolaganju da dizajniraju funkcionalnog inteligentnog agenta (bot-a) koji će samostalno igrati video igru koristeći bilo koji programski jezik koji podržava API pozive. Inteligentni agent će se, zatim, boriti protiv agenata suparničkih timova i tako odrediti pobednika takmičenja, kog očekuje nagrada u iznosu od 100.000 RSD.

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta iz cele Srbije, sa ciljem da im pružimo priliku da pokažu svoje znanje i prošire svoje iskustvo u oblastima veštačke inteligencije i programiranja.

Naš ovogodišnji koordinator takmičenja, Branislav Dragićević, zajedno sa svojim timom, takmičarima priprema veoma uzbudljiv i zanimljiv zadatak, i dodaje da su timski duh i istrajnost ključni faktori koji će takmičarima osigurati jedno od prva tri mesta.

Kako je takmičenje proteklo prošle godine, možete pogledati ovde.

Za više informacija o samom takmičenju, posetite stranicu O takmičenju.

Podeli vest na društvenim mrežama