BLIŽI NAM SE MAKE IT LEARN MEETUP!

Lokalna grupa BEST Beograd i ove godine, u okviru projekta AIBG, pored samog takmičenja, organizuje i edukativni deo – Make IT Learn MeetUp, koji će se održati 19. novembra od 12h u svečanoj sali Tehnološko-metalurškog fakulteta.

MeetUp predstavlja predavanja na temu veštačke inteligencije i mašinskog učenja, sa ciljem da se studenti upoznaju sa konceptom i trendovima iz ovih sve prisutnijih oblasti.

Svi zainteresovani imaće priliku da slušaju interesantna predavanja univerzitetskih profesora i priznatih stručnjaka i da pored osnova ovih naučnih disciplina, čuju nešto više o njihovoj primeni u svakodnevnom životu.
Predavanja su namenjen svim studentima bez obzira na nivo prethodnog znanja.

" Veštačka inteligencija u InsurTech-u "

Dobrodošli u budućnost osiguranja, viđenu očima digitalnih stručnjaka iz OIP Robotics-a. Naučite iz prve ruke o InsurTech Space-u i tehnologijama koje će uticati na sve aspekte industrije osiguranja.

Mladen Subašić (VP of Product and Innovation) i Nemanja Jokić (Chief Technology Officer) iz OIP Robotics-a će predstaviti tehnološki radar za upečatljiva rešenja u InsurTech Space-u, kao i pregled ekosistema osiguranja i nekoliko ubrzanih tehnoloških trendova koji će transformisati prirudu osiguranja.

" Veštačka inteligencija u ekosistemima e-trgovine "

Predavanje o veštačkoj inteligenciji u ekosistemima e-trgovine će držati prof. dr Dušan Barać, profesor na Fakultetu organizacionih nauka.

Cilj predavanja je da ukaže na mogućnosti i izazove u primeni veštačke inteligencije u ekosistemima elektronske trgovine. Razmatraju se potencijalni uticaji veštačke inteligencije na procese, uloge, relacije, komponente i učesnike u e-trgovini. Dodatno, kroz praktične primere će biti prikazane najznačajnije tehnologije i servisi e-trgovine zasnovani na konceptima veštačke inteligencije. 

" Veštačka inteligencija u sportu "

Mladen Canović je trenutno zaposlen u Data Science timu u Enetel Solutions-u, gde je i započeo svoj put u oblasti veštačke inteligencije pre 2 i po godine. S obzirom na to da je veliki zaljubljenik u sport, imao je sreće da dobije priliku da radi na nekoliko projekata čiji je cilj unapređenje određenih procesa u sportu koriščenjem raznih pogodnosti veštačke inteligencije. Diplomirao je na Matematičkom fakultetu.

Prezentacijom “Primena veštačke inteligencije u sportu” biće predstavljeno na koji način je moguće unaprediti razne procese u sportu korišćenjem tehnologije i uz pomoć određenih metoda veštačke inteligencije. Biće obrađene teme poput semantičke segmentacije video zapisa teniskih mečeva, detekcije kršenja pravila u košarci, procene kvaliteta terena za golf, kao i optimizacija košarkaških i teniskih treninga korišćenjem pametnih senzora.

Ne propusti priliku da saznaš nešto novo i zanimljivo iz ovih oblasti. Prijavi se do 18. novembra do 23:59 na stranici PRIJAVA ZA MEETUP.

autor: Ana Radović

Podeli vest na društvenim mrežama