Za nama je još jedno takmičenje na polju veštačke inteligencije - AIBG 2.0

Studenti tehničkih fakulteta su ponovo odmerili snage programirajući bota za video igru

Ove godine je tim Koordinatora takmičenja vredno radio na izradi nove igre za potrebe projekta i činjenica da je takmičenje bilo uzbudljivo do samog kraja samo govori o tome koliko su takmičari imali veliki izazov.  Dvanaest timova je celu noć radilo na smišljanju strategija kojim će pobediti protivnika, a od nekih se i braniti. Nakon dvadeset sati neprekidnog rada, najbolji timovi su se izdigli — treće mesto je zauzeo tim Zig Zag, sačinjen od studenata Računarskog fakulteta i Univerziteta Singidunum; drugo mesto osvojio je tim studenata Elektrotehničkog fakulteta, Abudžaba Dabila; pobednik takmičenja je tim sačinjen od studenata Računarskog fakulteta, RAF_101, koji je poneo sa sobom i novčanu nagradu od 100.000 RSD.

Igra koja se razvijala za potrebe takmičenja, predstavlja 1vs1 board-game gde igrači imaju zadatak da pobede, naravno. Do pobede se moglo doći na više načina – igrači su imali mogućnost da grade, ruše, napadaju, a pobednik je bio onaj koji je imao više poena.

Ovaj projekat ne bi bio moguć bez naših dragih partnera, koji su svojom podrškom i proizvodima učinili da svi takmičari nemaju nijednu brigu – osim da programiraju. Kompanije Adecco i SET++ su podigli takmičenje na viši nivo svojim prisustvom kao i interakcijom sa vrednim učesnicima.

Pored kompanija, potrebno je zahvaliti se i robnim partnerima, Simit Sarayi i OM Made, koji su svojim proizvodima dizali atmosferu u toku 20-časovnog programiranja. Pored njih zahvalnost dugujemo i našim ostalim partnerima: Guarana, Aleksandrija Fruška Gora, Poslastičarnica UNA, Atlantic Group, Kolačić sreće, Kex Box, DADA Patisserie, Milford i Prirodno.

Naravno, veliku zahvalnost dugujemo i Nordeus Hub-u, centru za razvoj srpskog gejming ekosistema, što nam je ustupio svoj prostor i što su prepoznali značaj takmičenja. Takođe, našu zahvalnost imaju mediji, koji su nam pomogli u širenju svesti o ovom sve popularnijem događaju.

Jedino što nam preostaje da kažemo jeste da čestitamo pobednicima, da ostalima poželimo više sreće sledeće godine. Još jedna duga noć se završila, dogodine nam dolazi još jedna!

 

Podeli vest na društvenim mrežama