VAST KAO SREBRNI POKROVITELJ OVOGODIŠNJEG TAKMIČENJA AIBG

Ove godine je kompanija Vast odlučila da podrži studentsko programersko takmičenje AIBG Belgrade.

Vast je vodeća kompanija u oblastima vertikalne pretrage, veštačke inteligencije, mašinskog učenja i Big Data tehnologija.

Grupa inženjera iz Beograda je tokom 2000. godine razvila prvi prototip vertikalnog pretraživanja. Ova ideja naišla je na interesovanje investicionog fonda iz Silikonske doline i 2005. godine osnovan je Vast.com, Inc. sa sedištem u San Francisku i razvojnim centrom u Beogradu. Danas je Vast globalna kompanija koja broji preko 160 zaposlenih.

Proizvode koje ova kompanija razvija za tržišta trgovine automobilima, CarStory, i nekretninama, HomeStory, koriste neke od najvećih kompanija sa Global 2000 liste.

CarStory, koji upotrebljava preko 16.000 dilera automobila, kombinuje veštačku inteligenciju i najveću industrijsku bazu podataka o ponudi i potražnji, kako bi pomogao dilerima da prodaju što više automobila po što boljoj ceni, vodeći računa o problemu upravljanja zalihama na placevima.

HomeStory, objedinjuje ekosistem Real Estate brokera i finansijskih institucija, i omogućava kupcima da donesu pravu odluku vezano za najvažniju životnu kupovinu – svog doma.

Vast automatski agregira nestruktuirane podatke sa desetina hiljada web sajtova i ostalih izvora informacija o automobilima i nekretninama koje se prodaju u SAD. Prikupljeni podaci se u realnom vremenu, više puta dnevno osvežavaju, normalizuju, filtriraju, klasifikuju i indeksiraju za brzu pretragu. Njihovi indeksi u svakom trenutku broje više od 7 miliona rezultata, koji se putem API servisa, analitika, front end i mobilnih aplikacija serviraju klijentima. 

 

Sedišta kompanije Vast nalaze se u Beogradu i Austin-u, a koncept rada je all remote, što znači da svi zaposleni rade od kuće ili sa nekog drugog mesta, a u zajedničkim prostorima se sreću i druže, uz radne sesije ili timske sastanke. Ovaj koncept omogućio je da kompanija zaposli najbolje ljude, bez obzira  na njihovu geografsku lokaciju.

Podeli vest na društvenim mrežama