BLIŽI NAM SE MAKE IT LEARN MEETUP!

This year, the local group BEST Belgrade, as part of the AIBG project, is also organizing an educational part – Make IT Learn MeetUp, koji će se održati 19. novembra od 12h u svečanoj sali Tehnološko-metalurškog fakulteta.

MeetUp presents lectures on topic artificial intelligence and machine learning, with the aim of making students familiar with the concept and trends from these increasingly present fields.

All those interested will have the opportunity to listen to interesting lectures univerzitetskih profesora and priznatih stručnjaka and that in addition to the basics of these scientific disciplines, they hear something more about their application in everyday life.
Lectures are intended for all students, regardless of the level of previous knowledge.

" Veštačka inteligencija u InsurTech-u "

Dobrodošli u budućnost osiguranja, viđenu očima digitalnih stručnjaka iz OIP Robotics-a. Naučite iz prve ruke o InsurTech Space-u i tehnologijama koje će uticati na sve aspekte industrije osiguranja.

Mladen Subašić (VP of Product and Innovation) i Nemanja Jokić (Chief Technology Officer) iz OIP Robotics-a će predstaviti tehnološki radar za upečatljiva rešenja u InsurTech Space-u, kao i pregled ekosistema osiguranja i nekoliko ubrzanih tehnoloških trendova koji će transformisati prirudu osiguranja.

" Veštačka inteligencija u ekosistemima e-trgovine "

Predavanje o veštačkoj inteligenciji u ekosistemima e-trgovine će držati prof. dr Dušan Barać, profesor na Fakultetu organizacionih nauka.

Cilj predavanja je da ukaže na mogućnosti i izazove u primeni veštačke inteligencije u ekosistemima elektronske trgovine. Razmatraju se potencijalni uticaji veštačke inteligencije na procese, uloge, relacije, komponente i učesnike u e-trgovini. Dodatno, kroz praktične primere će biti prikazane najznačajnije tehnologije i servisi e-trgovine zasnovani na konceptima veštačke inteligencije. 

" Veštačka inteligencija u sportu "

Mladen Canović je trenutno zaposlen u Data Science timu u Enetel Solutions-u, gde je i započeo svoj put u oblasti veštačke inteligencije pre 2 i po godine. S obzirom na to da je veliki zaljubljenik u sport, imao je sreće da dobije priliku da radi na nekoliko projekata čiji je cilj unapređenje određenih procesa u sportu koriščenjem raznih pogodnosti veštačke inteligencije. Diplomirao je na Matematičkom fakultetu.

Prezentacijom “Primena veštačke inteligencije u sportu” biće predstavljeno na koji način je moguće unaprediti razne procese u sportu korišćenjem tehnologije i uz pomoć određenih metoda veštačke inteligencije. Biće obrađene teme poput semantičke segmentacije video zapisa teniskih mečeva, detekcije kršenja pravila u košarci, procene kvaliteta terena za golf, kao i optimizacija košarkaških i teniskih treninga korišćenjem pametnih senzora.

Ne propusti priliku da saznaš nešto novo i zanimljivo iz ovih oblasti. Prijavi se do 18. novembra do 23:59 na stranici PRIJAVA ZA MEETUP.

autor: Ana Radović

Podeli vest na društvenim mrežama