MAKE IT LEARN MEETUP

  19. novembar 2022. u 12h

  Tehnološko-metalurški fakutet, Karnegijeva 4

This year, the local group BEST Belgrade, as part of the AIBG project, is also organizing an educational part – Make IT Learn MeetUp.

MeetUp presents lectures on topic artificial intelligence and machine learning, with the aim of making students familiar with the concept and trends from these increasingly present fields.

All those interested will have the opportunity to listen to interesting lectures univerzitetskih profesora and priznatih stručnjaka and that in addition to the basics of these scientific disciplines, they hear something more about their application in everyday life.

Lectures are intended for all students, regardless of the level of previous knowledge.

MLADEN SUBAŠIĆ I NEMANJA JOKIĆ
OIP ROBOTICS

" Veštačka inteligencija u InsurTech-u "

Dobrodošli u budućnost osiguranja, viđenu očima digitalnih stručnjaka iz OIP Robotics-a. Naučite iz prve ruke o InsurTech Space-u i tehnologijama koje će uticati na sve aspekte industrije osiguranja.

Mladen Subašić (VP of Product and Innovation) i Nemanja Jokić (Chief Technology Officer) iz OIP Robotics-a će predstaviti tehnološki radar za upečatljiva rešenja u InsurTech Space-u, kao i pregled ekosistema osiguranja i nekoliko ubrzanih tehnoloških trendova koji će transformisati prirudu osiguranja.

MLADEN CANOVIĆ

" Veštačka inteligencija u sportu "

Mladen Canović je trenutno zaposlen u Data Science timu u Enetel Solutions-u, gde je i započeo svoj put u oblasti veštačke inteligencije pre 2 i po godine. S obzirom na to da je veliki zaljubljenik u sport, imao je sreće da dobije priliku da radi na nekoliko projekata čiji je cilj unapređenje određenih procesa u sportu koriščenjem raznih pogodnosti veštačke inteligencije. Diplomirao je na Matematičkom fakultetu.

Prezentacijom “Primena veštačke inteligencije u sportu” biće predstavljeno na koji način je moguće unaprediti razne procese u sportu korišćenjem tehnologije i uz pomoć određenih metoda veštačke inteligencije. Biće obrađene teme poput semantičke segmentacije video zapisa teniskih mečeva, detekcije kršenja pravila u košarci, procene kvaliteta terena za golf, kao i optimizacija košarkaških i teniskih treninga korišćenjem pametnih senzora.

PROF. DR DUŠAN BARAĆ

" Veštačka inteligencija u ekosistemima e-trgovine "

Dušan Barać je diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka, smer – informacioni sistemi, 2007. godine. Doktorsku disertaciju pod nazivom “Razvoj modela i servisa portala za adaptivno elektronsko obrazovanje” odbranio je 2011. godine na FONu. Zaposlen je na Fakultetu organizacionih nauka kao vanredni profesor za užu naučnu oblast Elektronsko poslovanje. Prilikom evaluacije od strane studenata, njegov rad je bio ocenjivan najvišim ocenama.

Cilj predavanja je da ukaže na mogućnosti i izazove u primeni veštačke inteligencije u ekosistemima elektronske trgovine. Razmatraju se potencijalni uticaji veštačke inteligencije na procese, uloge, relacije, komponente i učesnike u e-trgovini. Dodatno, kroz praktične primere će biti prikazane najznačajnije tehnologije i servisi e-trgovine zasnovani na konceptima veštačke inteligencije.