O takmičenju

U centru projekta Artificial Intelligence BattleGround (AIBG) nalazi se takmičenje timskog karaktera koje se odvija u dve faze. Timovi od maksimalno četiri člana za 24h treba da isprogramiraju funkcionalnog inteligentnog agenta, koristeći programski jezik po svom izboru. Svaki tim dobija detaljna uputstva o igri za koju programiraju svog inteligentnog agenta. Timovi će svojim agentima upravljati slanjem naredbi na naš API, a kao povratnu informaciju će dobiti stanje o igri. Na kraju, takmičari će se boriti međusobno čime će se odrediti pobednik takmičenja.

Prva faza je u grupama nakon čega sledi druga faza, eliminacioni deo (knockout faza). U prvoj fazi, slučajnim odabirom biće formirane grupe timova, a timovi će se boriti sa svakim članom svoje grupe, nakon čega određeni broj timova prolazi dalje. Eliminacioni deo (knockout faza) podrazumeva borbu za prvo mesto, u kojoj učestvuju četiri najbolja tima. Nakon polufinala sledi borba za treće mesto koju igraju poraženi polufinalisti, i naravno finale, što je ujedno i poslendnja borba AIBG programerskog takmičenja.

Često postavljena pitanja

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta. Učešće je besplatno i jedini uslov je da svi članovi tima budu starosti od 18 do 26 godina.

Pobednički tim takmičenja očekuje novčana nagrada u iznosu od 100 000 din, drugoplasirani 50 000 din, a osvajača trećeg mesta 25 000 din.

Takmičarima će tokom takmičenja biti obezbeđena i hrana i piće.

Detaljnije o pravilima samog takmičenja možete pročitati na stranici Pravila takmičenja.