O takmičenju

U centru projekta Artificial Intelligence BattleGround (AIBG) nalazi se takmičenje timskog karaktera koje se odvija u dve faze. Timovi od maksimalno četiri člana za 24h treba da isprogramiraju funkcionalnog inteligentnog agenta, koristeći programski jezik po svom izboru. Svaki tim dobija detaljna uputstva o igri za koju programiraju svog inteligentnog agenta. Timovi će svojim agentima upravljati slanjem naredbi na naš API, a kao povratnu informaciju će dobiti stanje o igri. Na kraju, takmičari će se boriti međusobno čime će se odrediti pobednik takmičenja.

Prva faza je u grupama nakon čega sledi druga faza, eliminacioni deo (knockout faza). U prvoj fazi, slučajnim odabirom biće formirane grupe timova, a timovi će se boriti sa svakim članom svoje grupe, nakon čega određeni broj timova prolazi dalje. Eliminacioni deo (knockout faza) podrazumeva borbu za prvo mesto, u kojoj učestvuju četiri najbolja tima. Nakon polufinala sledi borba za treće mesto koju igraju poraženi polufinalisti, i naravno finale, što je ujedno i poslendnja borba AIBG programerskog takmičenja.

Često postavljena pitanja

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, državnih i privatnih univerziteta iz cele Srbije. Učešće je besplatno i jedini uslov je da svi članovi tima budu starosti od 18 do 26 godina. Moguće je prijaviti se pojedinačno ili u timu od 3 do 4 osobe.

Pobednike očekuje novčana nagrada od 100.000 dinara, 50.000 dinara za drugo mesto i 25.000 dinara za trećeplasirane.

Može se koristiti bilo koji programski jezik koji podržava korišćenje API poziva.

Svi timovi ili članovi tima moraju da budu prisutni za vreme otvaranja projekta. Oni koji se ne pojave na otvaranju i prezentaciji zadatka biće diskvalifikovani, bez ikakvog opravdanja. Ukoliko neko od članova tima nije prisutan, a brojno stanje u tom trenutku čine tri osobe, tim može da pristupi takmičenju.

Svi članovi tima moraju biti prisutni tokom celokupnog trajanja takmičenja.

Takmičari su u obavezi da ponesu svoje računare, tastature, miševe i punjače.

Detaljnije o pravilima samog takmičenja možete pročitati na stranici Pravila takmičenja.