Pravila takmičenja

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta. Učešće je besplatno i jedini uslov je da svi članovi tima budu starosti od 18 do 26 godina. Timovi se sastoje od 3 ili 4 osobe; za takmičenje se možete prijaviti i individualno, a od pristiglih individualnih prijava biće oformljeni timovi za takmičenje.

Prvi dan takmičenja (petak, 6. decembar)

Takmičari će prisustvovati svečanom otvaranju projekta i imati priliku da se upoznaju sa kompanijama partnerima. Takođe, na svečanom otvaranju sledi prezentovanje zadatka od strane organizacionog tima. Nakon toga timovi kreću sa programiranjem narednih 20 sati.

Drugi dan takmičenja (subota, 7. decembar)

Nakon isteka vremena koje je predviđeno za programiranje, žrebom se formiraju četiri grupe, nakon čega sledi grupna faza takmičenja u kojoj se timovi bore svaki sa svakim. Najbolji timovi iz svake grupe prolaze u sledeću fazu takmičenja. Eliminacioni deo (knockout faza) započinje ostajanjem 4 najbolja tima, koja se u daljem toku takmičenja bore za prvo mesto. Nakon dve polufinalne borbe, sledi borba za treće mesto u kojoj se bore poraženi timovi iz polufinala, nakon čega sledi i borba za pobednika takmičenja.

Napomene:

  • Takmičari moraju imati svoje računare na kojima će realizovati rešenje.
  • Takmičarima je dozvoljena upotreba mobilnih telefona i interneta.
  • Takmičari će imati priliku da koriste tehnologije po svom izboru i neće biti ograničenja od strane organizatora.
  • Takmičari će imati priliku da u svakom trenutku konsultuju organizatore ukoliko im zadatak nije potpuno jasan.
  • Takmičarima će tokom takmičenja biti obezbeđena hrana i piće.
  • Takmičari se slažu da njihovi lični podaci (CV) mogu biti upotrebljeni u vidu prosleđivanja kompanijama koje su podržale takmičenje.
  • Takmičari se slažu da se njihovi lični podaci kao što su ime i prezime, fotografije i video zapisi sa njihovim likom mogu koristiti SAMO u svrhe promocije AIBG-a.
  • Takmičari se slažu da organizator takmičenja ima pravo na finalni kod takmičara.
  • Članovi BEST-a Beograd te zaposleni i saradnici kompanija partnera koje su uključene u izradu zadatka ne smeju se takmičiti.

Za sve dodatne informacije ili nedoumice možete kontaktirati Organizacioni tim.